Povestea noastră

CINE SUNTEM?

În anul 2010 Dumnezeu a pus în inima unui misionar, Cristi Călin și soția lui Ludmila, să planteze o biserică nouă în Chișinău. El avea viziune de a planta o biserică sănătoasă, cu predicare ferm ancorată în Scriptură, din oameni pasionați de Dumnezeu, dornici de a răspândi Evanghelia în comunitatea și în întreagă lumea.


Cu ajutorul echipei de oameni care împărtășeau aceași viziune și suportul bisericilor parteneri din România, biserica Metanoia și-a deschis ușile în anul 2012.


În anul 2018 familia Călin prin călăuzirea lui Dumnezeu s-au mutat în altă țară pentru a planta o nouă biserica.

În anul 2019 fratele Valeri Doncilă a fost ordonat ca noul pastor al bisericii Metanoia și împreuna cu soția sa Ildika continuă slujirea spre zidirea împărății lui Dumnezeu.


”Eu am plantat sămânța, iar Apolo a udat-o; dar Dumnezeu a făcut-o ca ea să crească! Deci nici cel care însămânțează și nici acela care udă sămânța nu sunt (atât de) importanți; ci Dumnezeu, care faciliteză creșterea ei”. (1 Corinteni 3:6-7 BVA)


Dorim mult să vedem comunitatea, în care ne-a pus Dumnezeu, să fie transformată, să cunoască de dragostea Lui cea mare și de planul Său măreț pentru omenirea, pentru fiecare om împarte.


”Fiindcă atât de mult a iubit Dumnezeu lumea, că a dat pe singurul Lui Fiu, pentru ca orcine crede în El să nu piară, ci să aibă viața veșnică” (Ioan 3:16 VDC)

Semnificația numelui Metanoia

Metanoia, o transliterare a cuvântului grecesc μετάνοια, desemnează o schimbare a gândirii, care produce pocăința, transformarea adâncă a inimii, întoarcerea la modul vechi de trăi. Termenul sugerează remușcarea, regretul, pocăința și ispășirea, dar „convertire” și „reformare” pot aproxima cel mai bine conotația sa. În versiunea regelui Iacob a Bibliei termenul metanoeo / μετανοέω este tradus prin „a se căi”.

În fiecare Duminică – traducere live în limba Engleză

Strada Tudor Vladimirescu 51,
Durlești

bisericametanoiachisinau@gmail.com

bisericametanoiachisinau@gmail.com